Söndag 31/10

Hej hopp! Idag är det söndag och snart är alltså helgen slut, och jag har inte ens umgåts med Mikael något =( Men i kväll ska vi ha myskväll det har vi bestämt. Jag är fortfarande kvar i Norrköping ett tag till men åker sedan hem. Jag har bestämt mig för att ringa läkaren i morgon för att få en tid och kolla upp min rygg för jag kan inte ens gå vanliga promenader längre det är jätte tråkigt. Hoppas att man kan få en tid i veckan. Även fast det är ett tag kvar tills våran nybyggda lägenhet är klar så kan jag inte låta bli att titta efter inredning och osv. Tycker det är jätte roligt, att inreda lägenheten vi har just nu känns onödigt eftersom vi inte ska ha kvar den så länge. Nu ska jag iväg hoppas ni haft en bra helg. Kram Sofie

Lördag 30/10

Hej! Nu är jag i Norrköping för att hälsa på några av våra närmaste bekantar. Mikael är hemma och pluggar eftersom han har tenta i veckan som kommer. Tråkigt för jag saknar ihjäl mig efter honom. Men jag har alltid tyckt om att komma upp hit på besök det är bra för mig att komma bort. Det händer inte så mycket på gravidfronten just nu. Jag går på toa flera gånger om natten, mår lite illa och magen vill inte alltid vara vän med mig. Jag måste verekligen köpa lite nya kläder snart, inget sitter bra på mig. Samtidigt känns det inte kul att köpa kläder som man bara kommer ha under graviditeten. Men ha en bra Lördag, halloween =) *kanske springer ut i kväll och klär ut mig* Man får ju passa på att vara ung. Kram Sofie

Torsdag 28/10

Hej hej! I dag så har jag varit på spa hela förmiddagen och gottat mig. Riktigt skönt speciellt i det här äckliga vädret. I dag är jag faktiskt inte på topp, känner mig nere och ledsen för att jag inte känner bebisen än men det är ju lite tidigt så jag kanske inte ska oroa mig? Mycket saker jag borde göra i dag och som jag måste ta tag i.... men svårt när man inte mår särskilt bra. Men sånna dagar ska väl också få finnas till. Undrar lite om och när man ska börja kolla på barnvagn det är ju ändå en av de viktigaste sakerna till bebisen. Nu måste jag skriva på min inlämningsuppgift, åter kommer nä jag är lite mer glad =) Kram Sofie

En regnig onsdag

God kväll! Ruskigt väder idag, det är nu när höststormarna rasar som man önskar att man inte cyklar till skolan varje dag.. Men humöret svängde snabbt uppåt när man fick en trevlig överraskning av älsklingen när man kom hem =)

Efter en väldigt jobbig flytthelg + måndag med mycket packande och lyftande har man kunnat slappna de senaste kvällarna, det har varit välbehövligt. Måste berömma Sofie för hon var fantastiskt duktig och hjälpte till och gjorde det hon kunde i helgen, fastän hennes rygg gör ont och att det måste vara påfrestande för kroppen att vara gravid.

Är lite orolig för älsklings "konståkningsrygg", för om det gör ont redan nu så kan det bli väldigt jobbigt när magen blir mycket större i vinter och vår. Ibland önskar man att man som kille kunde dela den fysiska bördan att bära barnet ibland i magen =P Men man får nöja sig med att finnas för sin tjej psykiskt och mentalt. Jag hoppas verkligen att jag räcker till framöver i det avseendet, särskilt som Sofie är så underbar och kämpar. Inte bara med graviditeten utan allt annat i sitt liv också, hon är verkligen en fantastisk tjej.

/Mickey Mouse


Onsdag 27/10

Godmorgon!
Har precis ätit frukost och pussat älsklingen hejdå. Så nu ska jag göra mig ordning, planera mat för dagen och börja plugga. Längtar så efter att ha ett jobb, men det är svårt försöker söka så ofta jag kan och hittar något.
I dag är det exakt 4 veckor kvar till RUL =) Det märks att både jag och Mikael börjar komma in i tankarna att vi ska ha barn. Senaste i morsse så berättade älsklingen att han låg och tänkte i går på hur han kommer bli som pappa =) Det värmer hela mitt hjärta att han angagerar sig, jag har haft tur att jag hittat någon som är så perfekt för mig eftersom jag inte haft det så lätt innan.
Jag längtar efter en av mina bästa kompisar som bor i lund nu och som jag inte träffar så ofta. Funderar på att åka ner till henne men det måste ju passa för båda två samt att hitta bra tågbiljetter. Hoppas hon kommer hem snart då tar jag mig alltid tid att ses det är viktigt för mig!

Kram Sofie

Tisdag 26/10

Hej!
Nu är vi äntligen hemma efter en skit jobbig helg, vi har hjälpt Mikaels föräldrar att flytta. Men jag fick ta det ganska lungt eftersom jag har ont i ryggen. I dag har varit en rentutsagt skit dag, jag har haft migrän och mått skit bara. Tur att min älskling kom hem senare och tog hand om mig, vad skulle jag göra utan han..
Lite tråkigt tycker jag på bloggen att ingen komenterar, ser ju att det är en del inne och läser.

Nåväl..nu ska jag ta på mig myskläder och göra ordning mat och sedan vill jag bara mysa med min älskling. För övrigt känner jag mig helt slut i kroppen men det kanske beror på flytten eller migrän.
Ha en bra kväll Kram Sofie

Söndag 24/10

Godmorgon!
Högskoleprovet gick inte som jag ville i går är mycket besviken på mig själv, men varför trycka ner sig för det?
Just nu är det inte det som är viktigast tur att jag har en reservplan.
Jag har fått så ont i min rygg jätte jobbigt och vet inte riktigt vad jag ska göra? Ska man säga till barnmorskan eller det kanske går över? Jaja. Men jag tänkte försöka förklara i veckan varför jag väntade så  med att skriva om graviditeten, men inte i dag. 
Vill att tiden ska gå snabbare det är 4 veckor kvar till UL, långt tid...
Känns inte som jag är på topp riktigt i dag men det kanske blir bättre.
Snart eller.. haha när Mikael kan tänka sig gå upp ur sängen ska vi äta frukost och sedan åka till hans föräldrar för att fortsätta packa upp i flytt kaoset.
Ha en bra söndag Kram Sofie

Flytthelg

Morsning! Mina föräldrar ska flytta, så i helgen blir det tyvärr till en början väldigt lite tid tillsammans med min älskade och vår lilla parvel :( Kommer sakna er oerhört!

Men flytten är en bra sak för det betyder att vi kan vara mer och sova över hos mina föräldrar tillsammans, något det inte funnits plats till innan.

Vet att Sofie är nervös inför provet imorn och även att jag inte kan vara med henne ikväll då jag ska hjälpa till att städa hos mina föräldrar. Men jag hoppas och tror att Sofie peppar sig själv och gör sitt bästa imorn, och att hon tänker på att hon inte är ensam även när jag inte är här, för vi har en liten till att tänka på som dessutom börjat göra väsen av sig :)

Jo för det är underbart att det börjat kittlas i Sofies mage, längtar tills jag också får känna det :)

Hao deit! (på skånska =P)
/Mikael

Fredag 22/10

Verkar som det är bara jag som kommer få uppdatera denna bloggen ;) haha. Idag är jag rätt trött höll på att ordna med massa saker i går, tvätta, hämta kursbok, laga mat och fixa lite papper. Nu ska jag ta tag i det sista plugget inför morgondagens stora prov och kanske börja lite på en inlämningsuppgift som ska vara inne nästa vecka. Åhh jag tittar på alla underbara söta bebiskläder men det är lite svårt eftersom vi inte bestämt om vi vill veta könet på vårat barn. Men jag väntar nog med att inhandla lite kläder till efter RUL eftersom jag är lite nojig. Ni som läser bloggen och är gravida hur mår ni vilken vecka är ni i? Kram Sofie

Torsdag 21/10

Hej hopp! Jag går in i vecka 15 idag! (vad jag tror iaf) Känner mig inte lika trött längre men ibland kommer illamåendet som en våg. Är lite nervös inför lördag då jag ska skriva högskoleprovet, men det ska nog gå bra. Håller på att tvätta lite just nu och ska senare iväg och hämta min nya kursbok. Hoppas ni får en bra dag kram Sofie

Välkommen till vår saga

Det här är sidan där vi berättar och skriver ner alla känslor som kommer med väntan på att bli en egen liten familj. Vi är ett ungt par som bor tillsammans i storstaden, men längtar tillbaka ut till landet.

Det blir texter att ha som minne i framtiden, samtidigt som de också kan hjälpa till att bearbeta negativa tankar eller bara få en att förstå en ovan situation som denna bättre.

Att ha en gemensam blogg känns på ett sätt fantastiskt då man kan komma varann ännu närmre och förstå varann bättre i en tid med mycket känslor upp och ner. Men det känns också naturligt eftersom vi delar allt i våra liv, och vi snart kommer att ha ett nytt liv att ta hand om och glädjas åt.

Vi hoppas alltså på mycket glädje framöver!
Over to mi Lady.. :)
/Mikael

Som min älskling skrivit ovan så är detta en ny sida i våra liv som ska påbörjas. Vi är mycket förväntansfulla men har också mycket tankar som snurrar runt i våra huvuden.
Jag skriver det redan nu så att ingen klagar på min stavning när jag skriver inlägg. Jag är dyslektiker och ser därför inte när jag stavar fel men försöker rätta mig själv.

Själv har jag bloggat lite innan men tröttnat väldigt snabbt hoppas att graviditeten får mig att skriva mer. Finns en rad anledningar varför vi väljer att börja skriva såhär långt in i graviditeten, det få bli ett senare inlägg.

För övrigt vill jag bara att ni som tittar in på bloggen ska tycka att den är läsvärd och bra.
I dag är jag i vecka 13+6 och har beräknat födelsedatum den 20 april (L).

Många kramar Sofie :)

RSS 2.0